• Str. Mihai Viteazu, Nr.245A, 557260, Şelimbăr, jud. Sibiu, ROMANIA
 • |
 • Tel./Fax.: 0269 215501
 • |
 • Fax: 0369 401841
 • |
 • |
 • info@gerotools.ro

Tel./Fax.: 0269 215501

info@gerotools.ro

Cerinte de test: Producerea unui finisaj cu aspect de oglinda pe partile de jos
Componenta/Material: 2 matrite de stantat
Tip masina: Masina de lepuire Kemet 15

Piesa A – Un dispozitiv temporar de fixare a fost pregatit pentru a sustine piesa si utilizat in ambele etape de lepuire si lustruire. Piesa a fost lepuita timp de 10 minute, apoi inspectata, toate urmele de slefuire au fost indepartate si a ramas o finisare uniforma de lepuire. Apoi piesa a fost curatata temeinic utilizand lichidul de curatare CO42, pentru a nu contamina etapa de lustruire. In final, piesa a fost lustruita timp de 5 minute.

Piesa B – Aceasta piesa a fost lepuita si lustruita manual, deoarece suprafata respectiva este mica, dar un dispozitiv de fixare poate fi pregatit in acest sens, ceea ce va permite sa lepuiti si lustruiti mai mult piese in mod automat. Din nou, aceasta piesa a fost lepuita timp de 5 minute pentru a indeparta toate urmele de slefuire, curatata temeinic, apoi lustruita timp de 3 minute.

Informatii aditionale: Piesele au fost curatate utilizand lichid de curatare CO-42. Daca un numar mare de piese necesita lepuire/lustruire, va recomandam utilizarea curatarii prin ultrasunete, deoarece aceasta va reduce timpii de curatare cu rezultatele excelente repetabile.

Matrita de stantat inainte de lepuire                                  Matrita de stantat dupa lepuire

     


 

Lepuirea si lustruirea matritelor de stantat – Studii de caz

Lustruirea matritelor de comprimare

Matritele de comprimare sunt utilizate pe scara larga de companiile farmaceutice. Kemet International are experienta considerabila in lustruirea matritelor de comprimare. Fata matritei de comprimare cand este noua este normal foarte fina, de buna calitate si erodata de scantei. Pentru a lustrui matrita de comprimare, aceasta trebuie sa fie in mod normal rotita intr-o mandrina de tip ”strung”. Stick-urile manuale de lepuire sau masinile automate de lustruit sunt apoi utilizate. Daca matrita de comprimare are litere sau model in relief, atunci lucrarea initiala trebuie sa fie efectuata cu matrita stationara. O secventa recomandata pentru utilizare este urmatoarea:

 • Stick-uri de lepuire din lemn dur cu Compus diamantat Kemet 6-KD-C3 sau Compus Kemet Diamantat 6-W-C3 si o cantitate foarte mica de lichid de lubrifiere Kemet de tip OS.
 • Stick-uri de lepuire din lemn moale utilizand Compus diamantat Kemet 6-KD-C3 sau Compus diamantat Kemet 6-W-C3.
 • Lustruire finala utilizand capete sau conuri din pasla (sau perii daca matrita are litere sau modele in relief sau afundate) utilizand Compusul Diamantat Kemet 1-KD-C3 sau Compusul Diamantat Kemet 1-W-C3 si cantitati foarte mici de lichid de lubrifiere Kemet de tip OS.
 • Dupa un ciclu de productie, matritele necesita in mod normal curatare in baie de ultrasunete si relustruire inaintea depozitarii cu un lubrifiant de protectie.

Kemet ofera un kit de lustruire a matritelor de comprimare (cod Kemet, 321847). Kitul include o unitate rotativa KFD, 1 x Compus diamantat Kemet (6 Microni), Lichid de lubrifiere Kemet de tip OS, plus diverse stick-uri de lepuire, pasle si perii.

Articole similare

Lepuirea inelelor de reglaj – Studiu de caz

Lepuirea inelelor de reglaj – Studiu de caz

Proin ac lectus odio. Curabitur eleifend nisi non pharetra auctor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent

Lepuirea supapelor de siguranta

Lepuirea supapelor de siguranta

Proin ac lectus odio. Curabitur eleifend nisi non pharetra auctor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent

Curatarea pieselor auto

Curatarea pieselor auto

Indepartarea tuturor depunerilor de carbon si redarea stralucirii aluminiului....

Slefuire si lustruire metalografica

Slefuire si lustruire metalografica

Suprafata mostrei este indreptata mai intai cu o masina cu banda abraziva sau disc rotativ....